2001: A Space Odyssey currently has an average rating of 7.9 out of 10 and has been rated by 1083 users on our platform.

Add a review
Kasper Løvborg
rated 9

This is, of course, a groundbreakingly inventive and visually audacious sci-fi classic. The ideas (the famous symbolic match cut, the monolith) are as great as the scope. I do, however, have one reservation about the film which is that (and I'...

3 years ago
Critic Angie Errigo
rated 10

What '2001' lacks in warmth it makes up for in ideas, style and no end of gobsmackage.

Read full review at Empire
Daniel Frank
rated 1

Uanset hvor mange gange jeg så prøver at se den, ender jeg med at falde i søvn af kedsomhed. Jeg kan simpelthen ikke være med på denne, selvom jeg ellers nyder en god Kubrick-film.

9 months ago
Joel Hedman Penn
rated 4

Kommer definitivt inte skriva att filmen är dålig trots det låga givna betyget. Men näst intill omöjligt att titta på om man har grov ADHD. Trots det så blir man stundvis inspired till att fundera på vad som egentligen händer i universum, vart komme...

9 months ago
Critic Christian Jess Mark
rated 10

...en uomgængelig klassiker...

Read full review at Soundvenue
Michael Thomsen
rated 10

En af verdens bedste film, og (sammen med "Blade Runner") det kunstneriske hovedværk indenfor sci-fi. Men skal måske ses i en biograf? I hvert fald i god kvalitet på en STOR skærm.

2 years ago
casper staermose
rated 8

Smuk film

10 months ago
Ronny Svensson
rated 10

Ett absolut mästerverk som tidlöst ställer frågan om vad som finns där ute och vad som är människans ursprung. Även om inte alla svar finns i verket får det oss betraktare att gå igång och fundera över vår tid mellan himmel och jord…

1 year ago
tomas
rated 10

Gjord 1968...helt otroligt! Specialeffekterna är 30 år före sin tid. Alla de coola scenerna kombinerade med musiken sååå bra!

3 years ago
Olle Edborg
rated 9

Den bästa filmen som någonsin producerats. Ett tekniskt under att man på slutet av 1960-talet kan skapa en så bra film med så bra kvalitet. En film jag definitivt hade velat se om för första gången på nytt.

1 week ago
Critic Kim Nilsson
rated 8

Genom att närma sig rymden och framtidens teknikutveckling som en dokumentärfilmare snarare än en filmregissör lyckades Kubrick med konststycket att få filmen att kännas trovärdig, både i utformning och i handling.

Read full review at Moviezine
Hugo Stålhandske Holm
rated 8

Vill ge den en 10:a och en 6:a samtidigt, landar någonstans mittemellan

1 month ago
Critic Niels Jakob Kyhl Jørgensen
rated 10

...et fabulerende værk, nærmest ødselt i sin storladenhed, der viser menneskeheden dengang, nu og i fremtiden.

Read full review at Filmmagasinet Ekko